Hlavní obsah

Do Vltavy v Praze zřejmě unikla nafta, zasahují u ní hasiči

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační fotografie.

„U Lužického semináře zasahujeme na Vltavě. Unikla tam pravděpodobně nafta z kanystru,“ uvedli hasiči na síti X. Hasiči také zasahují kvůli nateklé vodě do loni u Čechova mostu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Do Vltavy v centru Prahy zřejmě unikla z kanystru nafta a vytvořila na hladině skvrnu. Na místě nyní zasahují hasiči, dávají do vody sorpční hady, které zabraňují dalšímu šíření skvrny. ČTK to řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka, velikost skvrny neupřesnil.

Podle mluvčího pražské policie Jana Rybanského pohonné hmoty zřejmě unikly z nádrže lodi, která kotví pod Kosárkovým nábřežím.

Rybanský ČTK řekl, že u události jsou i policisté z poříčního oddělení, míří tam také pracovník odboru životního prostředí pražského magistrátu.

Do lodi u Čechova mostu v centru Prahy natekla voda, plavidlo kvůli tomu muselo opustit 25 lidí. Mluvčí hasičů Martin Kavka ČTK řekl, že loď bude odtažena a voda se z ní odčerpá.

Voda vnikla do strojovny lodě. „Kontaminovaná voda bude odčerpána majitelem a ekologicky zlikvidována. Další nebezpečí nehrozí,“ napsali hasiči na síti X.

Doporučované