Hlavní obsah

Dívka se mstila příteli, rozeslala jeho intimní fotky. Policie ji za to stíhá

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační fotografie.

Dívka jako pomstu zveřejnila intimní fotografie svého bývalého kamaráda. Je obviněna mimo jiné z porušení tajemství listin. V případě odsouzení jí hrozí až tři roky vězení.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Osmnáctiletá dívka ze Zlína zveřejnila podle policie intimní fotografie svého někdejšího kamaráda. Kriminalisté ji obvinili z porušení tajemství listin a jiných dokumentů uchovávaných v soukromí a neoprávněný přístup k počítačovému systému a neoprávněný zásah do počítačového systému nebo nosiče informací. V případě odsouzení jí hrozí až tři roky vězení, uvedla v páteční tiskové zprávě policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Letos v únoru mladá žena podle policistů neoprávněně vstoupila do soukromého účtu svého bývalého třiadvacetiletého kamaráda na sociální síti. „Přečetla si jeho interní komunikace, vyhledala v nich intimní fotografie a videa, která následně zveřejnila a rozeslala jeho rodičům, přátelům a dalším známým, které měl mladý muž ve svých kontaktech,“ uvedla mluvčí.

Dvojice se znala od dětství. Koncem loňského roku se však spolu podle policistů přátelit přestali. „Dívka se v následujících týdnech dozvěděla, že o ní její kamarád mezi svými známými roznáší pomluvy a nepravdy. Rozhodla se, že si to ověří a využila toho, že se z jejího počítače v minulosti přihlašoval do své sociální sítě,“ uvedla Kozumplíková.

Poté, co dívka zneužila mužovy přihlašovací údaje, pročetla si podle mluvčí jeho interní komunikace a zjistila, že o ní skutečně šíří lži. „Rozhodla se pro pomstu a rozeslala celkem 28 lidem intimní fotografie a videa, které zachycovaly muže a jeho bývalé přítelkyně v různých sexuálních pozicích. Když muži volali jeho známí a rodinní příslušníci, proč jim posílá takové fotografie, rozhodl se podat trestní oznámení. Kdo fotografie rozeslal, nevěděl,“ uvedla Kozumplíková.

Pachatelku kriminalisté odhalili zanedlouho, mladá žena se ke svému jednání přiznala. „Je důležité si uvědomit, že veškerá komunikace, ať už na sociálních sítích nebo SMS zprávách, či e-mailech, je vždy soukromá. Její zneužití či zveřejnění bez vědomí majitele je trestné. To se týká i soukromých fotografií nebo videí,“ připomněla policejní mluvčí.

Doporučované