Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

D1 u Bohumína směrem do Polska je po povodních částečně v provozu

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační fotografie.

Provoz je obousměrně sveden na část dálnice, která vede od Polska do České republiky. V opačném směru se pracuje na utěsnění průrvy, kdy bude zprovozněn, zatím není jasné.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Na zaplavené dálnici D1 k polským hranicím, na okraji Bohumína na Karvinsku, se dnes ráno krátce po 08:00 obnovil provoz. Jezdí se tam obousměrně v levém jízdním pásu. Novinářům to po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje řekl hejtman Josef Bělica (ANO).

Doprava je ale stále částečně omezená, je obousměrně svedena od Polska do České republiky. Šéf Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl na síti X uvedl, že v celé délce bude rovněž omezena rychlost.

Dálnice byla v Ostravě uzavřená od 361. kilometru, tedy mimoúrovňového křížení v Přívoze, voda se na ní držela na 370. kilometru na okraji Bohumína asi šest kilometrů od hranic. Přes proraženou bariéru na ni přitékala voda z polí a luk.

Směr z České republiky na Polsko je ale stále uzavřen. Pokračovat na něm budou práce na utěsnění průrvy, kdy bude dálnici možné zprovoznit i v druhém směru, zatím není jasné.

„Jsou tam ještě nějaké průsaky, takže se tam řeší jíl a podobně. Prosakuje tam nějaká voda, která ale nemusí být problémem. Pod samotnou dálnicí gravitačně vede odvodňovací potrubí, které je zatím stále zacpané, takže tam bude pracovat i sací bagr,“ uvedl ředitel hasičů Radim Kuchař. Podle policejního ředitele Tomáše Kužela ale i částečné obnovení provozu regionu dopravně výrazně pomůže.

Doporučované