Hlavní obsah

Padající strom usmrtil ženu na Těšínsku

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Hasiči především odstraňovali spadlé stromy, čerpali vodu ze zatopených sklepů nebo provizorně opravovali poškozené střechy domů. Ilustrační snímek.

Z celkem 597 událostí, kterými se hasiči zabývali, jich 283 připadalo na okres Ostrava, naopak nejklidnější byla situace na Novojičínsku, kam hasiči vyjížděli v souvislosti s počasím ke čtyřem případům.

Článek

Středeční velmi silná bouřka, která zasáhla Moravskoslezský kraj, způsobila nejvíce problémů na Ostravsku. Novinářům to dnes sdělila mluvčí moravskoslezských hasičů Kamila Langerová. Situace na železnici se stabilizovala, uvedl mluvčí hasičů Správy železnic Martin Kavka. Provoz vlaků mezi Ostravou a Opavou by se ale podle webu Českých drah měl obnovit až kolem poledne.

Při bouřce zabil padající strom ženu v Českém Těšíně. Mluvčí dnes upřesnila, že strom zasáhl stan páru umístěný na volné ploše. „Muži se podařilo utéct, ženě bohužel nikoliv,“ uvedla Langerová.

Kvůli bouřkám byla v regionu omezena silniční i železniční doprava, domácnosti se potýkaly s výpadkem proudu. „Během noci vyjeli hasiči Správy železnic ke 12 událostem souvisejícím s vlivem vydatného deště. Jednalo se o spadlé stromy, větve, tekoucí vodu. Dvakrát bylo poškozeno trakční vedení. V tuto chvíli je situace na železnici v Moravskoslezském kraji stabilizovaná,“ uvedl Kavka dnes po 6:00.

Na trati Ostrava-Svinov – Opava východ je provoz od středečního večera přerušen kvůli poruše trakčního vedení. „Náhradní autobusová doprava je zavedena ve velmi omezeném počtu autobusů,“ uvedly na webu České dráhy. Obnovení provozu dopravce předpokládá kolem poledne.

Doporučované