Hlavní obsah
Velký znak České republiky

Volby do Senátu

Čekáme na první výsledky
Výsledky voleb

Do Česka míří orkán. Na horách už silný vítr zastavil lanovky

Večerní zprávy 11. 12. 2017.

Poslankyně Miloslava Vostrá připravila stát o dva a půl milionu korun. Do Česka míří extrémní vítr síly orkánu a došlo k výbuchu na newyorském Manhattanu, na místě jsou ranění. Nejen to přinášejí dnešní Večerní zprávy.

Článek

Komunistická poslankyně Miloslava Vostrá nově vede jeden z nejdůležitějších sněmovních výborů – ten rozpočtový. Sama přitom svým podnikáním připravila státní rozpočet o více než dva a půl milionu korun. Po její minulosti pátral reportér Aleš Černý.

Dnes a zítra hrozí v Česku extrémně nebezpečný vítr. Na hřebenech hor by mohl dosáhnout rychlosti až 145 kilometrů v hodině. Kvůli počasí přerušila svůj provoz například lanovka na Růžovou horu v Krkonoších. A počasí komplikovalo dopravu například i ve Velké Británii.

Prezident Miloš Zeman dnes přijal v Lánech poslední tři nováčky, kteří by měli usednout v kabinetu Andreje Babiše. Budoucí ministry školství, kultury a zemědělství. Roberta Plagu, Ilju Šmída a Jiřího Milka.

Letos je tomu právě 25 let, kdy se rozdělilo Československo na dva samostatné státy. V pražském Národním muzeu se dnes sešli muži, kteří tehdy federaci rozdělili. Václav Klaus a Vladimír Mečiar.

A ještě jedno připomenutí historie. Nový pohled na posledního komunistického prezidenta Československa. Historik Michal Macháček ve své nové obsáhlé publikaci sleduje Husákův vzestup, pád a poté pozvolný návrat k moci završený po srpnu 1968.

Doporučované