Článek
„Jak říká David Piškanin, diamant vzniká pod tlakem, a já doufám, že se nám to podaří ustát a poběžíme dál naši cestu, která začala už v roce 2004,“ říká Filip Sajler. „Přesvědčil mě dlouhodobý a strategický pohled Hopi Holding a ukázalo se, že to je cesta i v době krize,“ vysvětluje známý kuchař a restauratér.
Na firmy Perfect Canteen a Perfect Catering, které stále řídí, těžce dopadla podzimní vlna koronaviru. Stejně jako na ostatní podnikatele v pohostinství. Nejde přitom jen o momentálně zavřené restaurace. Strávníci chybějí také ve firemních jídelnách. Perfect Canteen totiž vaří pro zaměstnance Avastu, O2, Sazky, Řízení letového provozu nebo pro velké banky – například Moneta Money Bank.
Jako způsob, jak udržet pro své lidi práci, vymyslel Filip Sajler novou službu EatPerfect. Počítá s tím, že řada těch, kteří až doteď obědvali nebo večeřeli v restauracích, začne víc vařit doma. Nabízí proto možnost objednat si domů čerstvé suroviny i s receptem, jak z nich do půl hodiny uvařit.
„Tito lidé i dál hodně pracují, jsou vytížení, i když na home officech, mají doma děti. Proto máme motto: Nečekejte na jídlo, jídlo na vás čeká doma,“ popisuje své plány uprostřed pandemie restauratér.
Co by Filip Sajler rád vařil, ale nemůže? Co ho na českých restauracích štve? A co si Češi nejčastěji objednávali v jeho restauracích, když byly ještě otevřené?
Byznysové rady Filipa Sajlera si můžete pustit ve videu nahoře.