Hlavní obsah

Demokracie a svoboda musí být i na Slavících, míní Matěj Ruppert

Demokracie a svoboda musí být i na Slavících, míní Matěj Ruppert.Video: Vedran Kovačevič

 

Reklama

„Úkolem pořadatelské agentury je sečíst hlasy a vyhlásit vítěze. Vůbec jim nepřisluší hodnotit, jací ti vítězové jsou,” říká ke kauze „Ortel” zpěvák Matěj Ruppert. Byť tvorbu kontroverzní skupiny zcela ignoruje a nesouhlasí s ní, připomíná, že pro všechny musí platit stejná pravidla.

Článek

„Kapela Ortel je pro mě na úplném opozitu toho, jak já smýšlím o životě. O svobodě i demokracii, i o tom, jak bychom měli ve společnosti žít. Osobně považuji skupinu Ortel za nepěknou, je to xenofobní kapela, která se mi nelíbí, ale - a to je strašně důležité - jestli bylo manipulováno s jejich hlasy, tak se jich musím zastat stejně jako jsem se zastal Řezníka. Demokracie a svoboda musí být pro všechny neměnná, ať se to líbí, nebo ne. Jediným měřítkem může být zákon,“ říká v rozhovoru pro pořad Slavní Matěj Ruppert.

Dodal, že se Slavíky „skončil“ právě před čtyřmi lety, kdy nesouhlasil s postupem pořádající agentury Musica Bohemica, jež Řezníka z cen vyškrtla úplně. „Kvůli tomu jsem vrátil svou cenu za Skokana roku,“ dodal.

Když podle něj pořadatelé nesouhlasí s tvorbou konkrétního umělce, mají výhradní právo si ho na ceremoniál nepozvat. S hlasy by hýbat neměli.

Celý rozhovor s Matějem Ruppertem pro pořad Slavní si pusťte v úvodním videu.

Reklama

Doporučované