Hlavní obsah

Co připravit z prázdné lednice pro návštěvu? Špízy jsou ideální volbou

Podívejt se, jak jednoduše připravit špízy.Video: Seznam Zprávy

Na špízovou jehlu se dá napíchnout téměř cokoliv, co máte rádi. A Radek Hrdina s kuchaři z restaurace Zas a znova je připravuje jak jinak než na grilu.

Článek

Kuchaři Petr Hajný a Karel Šimůnek tentokrát zvolili dva druhy špízů. Jejich výhodou je, že zároveň ugrilujete maso i s přílohou. Jeden špíz připravili z lososa, druhý z vepřového masa.

Na špíz z vepřové krkovice připravil Petr Hajný pastu ze sušeného zázvoru, citronové kůry, tymiánu, rozmarýnu, česneku, olivového oleje, soli a pepře. Tím pak potřel vepřové maso, které můžete na špízovou jehlu zkombinovat s bramborami, houbami a zelím.

Maso z lososa posypal citronovou kůrou a polil olivovým olejem a doplnil ho cuketou a žlutou paprikou.

Pořad Rodinka letní speciál sledujte každý všední den od 8:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Související témata:

Doporučované