Hlavní obsah

Internet všechno změnil, říká dáma, která naučila Čechy létat. Teď prodává 100 letenek za hodinu

Létání bylo kdysi svátek, vzpomíná Šárka Litvinová.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Táta si na první cestu letadlem pořídil nový oblek, vzpomíná na pravěk cestování Šárka Litvinová.

Článek

Je vystudovaná orientalistka a umí z hlavy recitovat starou indickou poezii. S touto výbavou se vrhla hned po revoluci s manželem na podnikání. „Půjčili jsme si skripta a podle nich jsme začali vystavovat faktury,“ popisuje začátky Šárka Litvinová, jedna z nejvlivnějších českých manažerek a spolumajitelka cestovní agentury Asiana. Mimochodem její název manželům vybral indický guru.

„Poezie dokáže být velmi přesná a exaktní. Stejně jako čísla,“ vypráví v novém díle pořadu Kam to bude? podnikatelka, jejíž firma v počátcích prodávala sto letenek za měsíc. Teď Letuška.cz prodá stejný počet za hodinu.

Jestli Šárku Litvinovou něco aspoň trochu trápí, je to jakási liknavost Čechů, když dojde na národní hrdost. „Myslím, že nám to nepřipadá důležité a bojíme se dát na odiv trochu patosu,“ míní žena, která s manželem z malé rodinné firmy vybudovala impérium s více než čtyřmiliardovým obratem.

Jak vnímá proměny cestování? Jak vzpomíná na začátky? Co ji trápí na podnikatelském prostředí v Česku? Podívejte se v novém díle pořadu Kam to bude? nahoře ve videu.

Pořad Kam to bude vznikl s přispěním společnosti Mototechna ze skupiny AURES Holdings a.s.

Reklama

Související témata:

Doporučované