Článek
Pěstování chřestu není pro netrpělivé povahy. Od sazeničky k potravině trvá proces celé tři roky. A navíc je to pořádná věda! Věděli jste například, že chřest je potřeba v teplém počasí chladit a naopak? „Teplota v zemi nesmí překročit 30 stupňů. Na jaře tedy máme přikryto černou plachtou, která sbírá teplo. Naopak v teple dáváme na bílou, abychom měli tmu, ale zároveň chřest nepřehřívali,” vysvětluje Jiří Šafář, spolumajitel společnosti Český chřest.
Šafář Radku Hrdinovi vysvětlil i rozdíl mezi zeleným a bílým chřestem. Jaký je? To se dozvíte v úvodním videu.
Celý pořad Ráno na gauči sledujte každý všední den od 6:30 na celoplošné Televizi Seznam.
Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.