Článek
Teď místo brigádníků z jiných zemí našli na poli uplatnění čeští studenti po uzavření škol a ti, kteří přišli o práci v blízkých továrnách. Zajímalo mě, jak se pracuje lidem, již se rozhodli, že zachrání český chmel, a kteří jsou ochotní pracovat v podmínkách, jež by většina lidí odmítla.
Ukázalo se, že poslední dva měsíce byly pro české chmelaře velkou zátěžovou zkouškou. A přestože byla i přes drobné propady vcelku úspěšná, zdá se, že boj o záchranu českého piva jen tak nekončí. Problémy v tomto nelehkém odvětví mají mnohem hlubší kořeny.
A tak si říkám, co se stane s českým pivem, když se k dlouhodobě špatným podmínkám v zemědělství ještě přidá neúnavné sucho, které může napáchat škodu ze všeho největší…
Detaily v úvodním videu, které je součástí projektu „My,“ autorky Šárky Kabátové, v němž mapuje českou společnost.