Hlavní obsah

Burkini do bazénu ano, mešity v Česku ne, říká majitel aquaparku s politickými ambicemi

Rozhovor s podnikatelem a politikem Pavlem Sehnalem.

 

Reklama

Sociální sítě už týden žijí sporem, zda se u nás smějí koupat muslimky v celotělových plavkách burkinách. Zvlášť citlivá je pro majitele Aquapalace Praha, miliardáře s politickými ambicemi Pavla Sehnala. Jeho aquapark burkini toleruje. I když se jeho politická strana ODA vymezuje heslem: „Žádné mešity v Česku."

Článek

Právě v Sehnalově Aquapalace Praha v Čestlicích vyfotil kdosi muslimské ženy v burkinách, jak se tu koupou se svými dětmi. Fotky zveřejněné na Facebooku vyvolaly vlnu nenávistných reakcí.

Majitel čestlického aquaparku považuje vášnivou hádku o burkini v českých bazénech za „letní téma“.

„Podívejte se, jak se oblékaly na koupání ještě před sto lety naše babičky. Chceme na ty spory zareagovat s lehkostí a nadsázkou. Proto jsme u nás v aquaparku naplánovali zvláštní akci – koupání v historických plavkách,“ říká Sehnal ve Výzvě Seznamu.

Kritické, často i nenávistné reakce na to, že Aquapalace koupání v burkinách povoluje, ho nechávají klidným, nejsou podle něj objektivním odrazem názorů ve společnosti.

Majitel skupiny SPGroup, kam kromě čestlického aquaparku patří přes 50 dalších dceřiných firem, vidí velký rozdíl mezi movitými arabskými turisty, kteří u nás nakupují luxusní zboží. Těm je podle něj třeba poskytovat dobrý servis.

Co ale netoleruje, je nelegální migrace. Proti ní se vymezuje i politická strana ODA, kterou Sehnal letos založil pod značkou už zaniklého politického subjektu Občanská demokratická aliance.

„My nevítáme uprchlíky, kteří nelegálně překračují hranice. Ale pokud někdo přijede jako turista, je na nás, abychom rozumným soužitím vytvářeli rozumné podmínky pro koexistenci,“ prohlásil ve Výzvě.

Co by měla dělat vláda pro vyjasnění pravidel oblékání či užívání náboženských symbolů? Jak se má společnost stavět k lidem jiných náboženských vyznání, jako je islám, hinduismus i buddhismus? A jak je to s hygienou v bazénech, kde se společně koupou ženy v bikinách i burkinách? To vše ve Výzvě s Pavlem Sehnalem ve videu nahoře.

Reklama

Související témata:

Doporučované