Článek
„O naše kurzy je zájem i mezi laickou veřejností,“ říká Tereza za pultem svého školicícho střediska v pražském Karlíně, hned vedle kavárny Můj šálek kávy. „Čím dál víc sem chodí i lidé, kteří se chtějí dozvědět víc o kávě, zdokonalit se v její domácí přípravě i pochopit, v čem práce baristy spočívá.“
Pro české klienty kaváren je podle Terezy Balé typická „káva s mlékem“. Dominuje všem objednávkám, a to v míře, která nemá v jiných státech obdoby. Ona sama si kávu vychutnává raději bez jakýchkoliv přísad, tedy bez mléka a rozhodně bez cukru.
Tereza Balá před šesti lety vyhrála v národní soutěži Barista roku, v mezinárodním klání se pak umístila v první třicítce. Letos se jí jako trenérce podařilo dovést jednoho z kolegů k umístění v první trojce v národní soutěži.
Ve videorozhovoru, který najdete nahoře v tomto textu, Tereza Balá vysvětluje, kolik šálků kávy denně je bezpečných, kteří lidé a proč chodí na její kurzy do školicího centra pro baristy a co si ona myslí o české klasice – turkovi.
Tereza Balá je jedním ze šesti hostů, které Seznam pozval na speciální debatu Budoucí Česko. Lidé pod třicet let, úspěšní ve svém oboru, zde budou mluvit o úspěších roku 2016 a očekáváních od roku 2017. První část debaty uvidíte na Seznam Zprávy 28. prosince.