Hlavní obsah

Vlevo dole: Pět jmen, kvůli kterým by vás měly zajímat krajské volby

Foto: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

Jaké politiky se vyplatí sledovat při krajských volbách? Uslyšíte v podcastu.

Článek

Kampaň ke krajským volbám je zatím až na výjimky stejně povrchní jako zájem voličů o vlastní hejtmany. Podcast Vlevo dole ale dal dohromady pět jmen, jejichž osudy se vyplatí v těchto volbách sledovat.

Jihočeský hejtman Martin Kuba si ozkouší, jestli je pravdivá jeho teorie, že ODS by měla kandidovat sama a nikoli v koalici Spolu. „Pokud by se mu ve srovnání s ostatními zadařilo nějak výrazně, posílí to jeho pozici kritika současného vedení ODS,“ říká Václav Dolejší.

Poslechněte si aktuální Vlevo dole:

Klíčové souboje se očekávají i na Moravě –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ mimořádně pro lidovce. Jejich dvě výrazné tváře se totiž pokoušejí o hejtmanský post: senátor Jiří Čunek ve Zlínském kraji a současný jihomoravský hejtman Jan Grolich. A každý z nich si zároveň myslí na to, že v případě úspěchu se v říjnu pokusí o ovládnutí KDU-ČSL.

A zábava jistě bude i na Ústecku, kde po neúspěšném angažmá z korupce obviněného Marka Hrabáče kandiduje za ANO poslanec Richard Brabec.

„Brabec je zatím dost neviditelný –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ neměl žádný mítink, nedává rozhovory. Tak uvidíme, jestli v Ústí opravdu stačí Babišův obličej a vedle něj může být na billboardu klidně otazník,“ je zvědavá Lucie Stuchlíková.

Čeká nás tsunami ANO? Pomůže Přísaze opisování od Babiše? A od koho opsali Eva a Vašek znělku Úsvitu přímé demokracie? Poslechněte si čerstvou epizodu Vlevo dole!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Doporučované