Hlavní obsah

Vlevo dole: Horký podzim. Vláda se bude vyhýbat jedné mině za druhou

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Ustojí Fialova vláda hádky o rozpočet i pnutí v koaličních stranách? Poslechněte si v podcastu.

Článek

Jestli si někdo ve vládě myslel, že největší podzimní starost bude nepoškorpit se během kampaně do krajských voleb, už si to nemyslí. Téma pro nový díl podcastu Vlevo dole.

Poslechněte si aktuální Vlevo dole:

„Vláda se bude na podzim vyhýbat jedné mině za druhou. Začne veřejná hádka o rozpočet a do toho se stále nedaří vyřešit potíže s digitalizací stavebního řízení,“ říká Václav Dolejší.

Nejistý je osud hned dvou ministrů - Ivan Bartoš z Pirátů je pod tlakem kvůli digitalizaci. Kritizuje ho především TOP 09 a STAN. Vypadá to ale, že premiér ho podrží.

„Je to vlastně logické. Vláda musí průšvih s digitalizací co nejdřív uhasit - a ne se utopit v přestavbě kabinetu a hledání náhrady, která se bude do voleb rozkoukávat,“ myslí si Lucie Stuchlíková.

Mikuláš Bek ze STAN zase pohrozil rezignací, když nedostane na svůj resort školství dost peněz. Jenže začíná být jasné, že výsledkem jeho pře s ministrem financí bude maximálně kompromis. A do toho se rozjíždí předvolební kampaň.

Bude to celé jen řinčení zbraněmi? Co dělá Václav o dovolené ve studiu? A jak se Lucii lezlo na Ještěd? Celou epizodu si poslechněte v přehrávači v úvodu!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Doporučované