Hlavní obsah

„S ODS spolu zůstáváme kvůli dětem.“ Vlevo dole vyrazilo za Novotným do Řeporyjí

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Pavel Novotný

Článek

Obyvatelé městské části Praha-Řeporyje se nemohou shodnout, jestli je jejich starosta Pavel Novotný spíš hrdina, nebo ostuda. Někdo ho chválí, někdo mu nadává a někdo na půl cesty říká, že je spíš přínos „navzdory“ tomu, jak se chová.

Poslechněte si reportážní epizodu Vlevo dole:

Autoři podcastu Vlevo dole vyjeli do pražských Řeporyjí pátrat po jedné politické záhadě. A sice proč ODS Pavla Novotného, který je čím dál tím víc utržený ze řetězu, ještě nevyhodila.

„Zdá se mi, že si ho nechávají ze dvou důvodů. Jednak je to nějaký jejich marketingový rádce, kterému naslouchají. A za ty roky bych řekl, že toho musí hodně vědět – o financování, kdo komu co dluží, co kdo kde udělal. Takže si ho možná ani nemůžou dovolit vyhodit,“ myslí si Václav Dolejší.

Lucie Stuchlíková za tím vidí i pragmatismus, kdy strana potřebuje nějaké výraznější osobnosti: „A zcela cynicky, u některých svých voličů by si tím nešplhli. Část fandů ODS sice přikyvuje, když Petr Fiala mluví o slušné politice, ale zároveň chce vidět, jak to někdo sprostě nandá jejich oponentům.“

A co na to sám Pavel Novotný? „Podle mě, kdybych dal tady Dolejšímu pistoli k hlavě a řekl bych mu: Dělej, hajzle, vole, jednou větou řekni, proč to Novotný zase ustál, tak on by řekl…“

Co by Václav údajně řekl? Proč Pavel Novotný miluje Petra Fialu? A kdy dojde řeporyjským trpělivost? Poslechněte si podcastovou reportáž z Řeporyjí. Přehrávač najdete v úvodu článku.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Doporučované