Hlavní obsah

Nejtrapnější politická výmluva: akustika na Hradě, či Blažkova bouřka?

Foto: Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Je výmluva ministra Blažka na bouřku tou nejbizarnější za uplynulý rok? Poslechněte si!

Článek

Uplynulá politická sezona byla bohatá na politické výmluvy. Mezi ty nejlepší se zapíše skoroministr Pavel Tuleja, za jehož problémy s predátorskými časopisy prý mohla doktorandka.

Nebo ministr financí Zbyněk Stanjura, který obhajoval porušení slibu nezvyšovat daně tím, že „nezvýšíme složenou daňovou kvótu“ by se nevešlo na billboardy. Konečná hádka se ale odehrála o dva jiné majstrštyky.

Poslechněte si aktuální Horké hlavy:

Podle Václava Dolejšího je nejhorší výmluvou loňská letní bouřka, která zahnala ministra spravedlnosti Pavla Blažka na oslavu Martina Nejedlého. „Pikantní na tom je, že Pavel Blažek na sebe letos na kongresu ODS práskl, že on je ten muž na špinavou práci, který musel vládu na Hradě domluvit. A už se nevymlouval na bouřku,“ popisuje Václav.

Lucii Stuchlíkovou nejvíc pobavilo vysvětlení, že Alena Schillerová s Karlem Havlíčkem se na Hradě domluvili na zvýšení věku odchodu do důchodu proto, že tam byla špatná akustika.

„Na tomhle je nejlepší si představit, jak by to vypadalo ve skutečnosti. Přijdu na Hrad, nic neslyším, ale je mi to blbé přiznat, tak se celou dobu hezky usmívám na prezidenta a kývám,“ směje se Lucie.

Vznikla celá výmluva na bouřku vlastně jako vtip? Bude se o důchodové reformě příště hlasovat v katedrále? Slyší hnutí ANO špatně i v Evropském parlamentu?

A s kým tentokrát souhlasíte? S Lucií, nebo s Václavem? Hlasujte:

Anketa

Která výmluva je trapnější?
Bouřka mě nahnala do náruče Nejedlého.
27 %
Přeslechli jsme se a omylem odsouhlasili reformu.
73 %
Celkem hlasovalo 6575 čtenářů.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Doporučované