Hlavní obsah

Najdou Piráti odvahu odejít z vlády? Vlevo dole se hádá

Foto: Seznam Zprávy

Odejdou Piráti předčasně z vlády? Těžko říct, ale proč se o tom aspoň nepohádat?

Článek

Loni kolem toho bylo pořádné horko a letos bude zas. Autoři podcastu Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší se každý týden budou hádat o jednom tématu v rámci letního formátu Horké hlavy.

Tentokrát nepůjdou tak hluboko do minulosti – maximálně rok – a střetnou se i nad politickou budoucností. A posluchači rozhodnou, kdo z nich měl pravdu, respektive kdo byl přesvědčivější. Jako první téma si zvolili, zda Piráti odejdou ještě před sněmovními volbami z vlády.

„Tři ministři, čtyři poslanci, jedna europoslankyně. Všichni by se v podstatě vešli do jednoho auta. Ale dokázali byste je vyjmenovat? Aha, nedokázali, takže to je úplně jasné, Piráti jsou ve vládě zbyteční,“ myslí si Václav Dolejší.

Jenže zatímco na argumentech, proč z vlády odejít, se oba shodnou, hádají se o to, jestli toho jsou Piráti schopni.

„Nemají na to koule. Měli už spoustu příležitostí, a nikdy se k tomu nerozhoupali. Místo toho se utápějí ve vnitrostranických půtkách. A to se taky bude dít až do příštích voleb,“ tipuje Lucie Stuchlíková.

Podle Václava ale situaci změní další pravděpodobná porážka v krajských a senátních volbách. „Ztratili to kouzlo, sympatický protest, energii. Podle mě dostanou Piráti na budku i v podzimních volbách a pak to bouchne,“ říká Václav.

Podle Lucie zůstane u přestřelek na fóru. „Když vidíte, jak je v té straně komplikované cokoli vyřešit, tak si nemyslím, že jsou vůbec schopni to do voleb zprocesovat,“ říká.

Jak bude ponížen ten, kdo prohraje letos? Kdo půjde k Turkovi? A kdo je tentokrát blíž pravdě – Václav, nebo Lucie?

Hlasujte!

Anketa

Odejdou Piráti do voleb z vlády?
Odejdou.
9,5 %
Zůstanou.
90,5 %
Celkem hlasovalo 3294 čtenářů.
Foto: Seznam Zprávy

Horké hlavy jsou zpět.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Doporučované