Hlavní obsah

Klipy, které nechcete vidět: Narkobaron z ANO nebo anketa mezi ovcemi

Foto: Seznam Zprávy

Personální nouze v hnutí ANO už je tak velká, že se kápo Babiš uchyluje k organizovaným zločincům.

Článek

Devět předvolebních videí, která by vás v této kampani neměla minout. Glosuje politický podcast Vlevo dole.

Stále ještě jste si z bohaté nabídky v krajských volbách nevybrali? Tak to je nejvyšší čas. Kandidáti a kandidátky se vás na poslední chvíli snaží přesvědčit ve více či méně povedených videoklipech.

Budete hlasovat pro muže, co mluví s ovcemi, posádku fekálního vozu nebo ženu, která se propadla v čase?

Pablo Escobar z ANO

Šéf ANO Andrej Babiš a kandidát do Senátu Miloslav Janulík v předvolebním videoklipu předstírají, že jsou členy narkomafie a počítají balíčky s drogami. To vše proto, že poslanec Janulík údajně vypadá jako narkobaron Pablo Escobar (nevypadá).

Šňupněte si s Janulíkem.Video: instagram/janulikdosenatu

Ale nebojte se, nejde o drogy, ale o klíčenky s logem hnutí. Takže je to celé velice humorné. Škoda jen, že alias don Pablo už je obsazený. Ale nevadí, Janulík je lékař, takže stejně dobře poslouží Escobarova další přezdívka „El Doctor“.

A aby toho humoru nebylo málo, nerozpakuje se Andrej Babiš připomenout, že poslanec Janulík rád hraje na kytaru. Jen už zapomněl dodat, že úplně nejlépe mu to jde po boku Radka Vondráčka na sněmovním pultíku.

Vlevo Radek Vondráček, vpravo Miloslav „Escobar“ Janulík.

Pecková si plete rok

Středočeská hejtmanka za STAN Petra Pecková láká voliče videem, na kterém myje „hejtmanské auto, kterým jezdí manžel“. Jde o narážku na její předchůdkyni ve funkci Jaroslavu Pokornou Jermanovou z ANO, která nechávala služebním autem jezdit manžela.

A teď pozor, žádné auto ve videu Peckové ve skutečnosti není! Protože –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ano, manžel Peckové žádné služební auto nezneužívá! Ohoho!

Ještě támhle trochu!Video: instagram/hejtmanka_petra_peckova

Možná byste se i zasmáli, kdybyste místo toho zuřivě nelistovali kalendářem, jestli je rok 2024 nebo rok 2020. A pak nebyli zmatení, proč hejtmanka po čtyřech letech u moci řeší ženu, která už ve středních Čechách dávno nevládne a mezitím se nechala zvolit do Bruselu.

Nejen migranti mohou mít iPhone

Tomio Okamura zanalyzoval svoji cílovku a rozhodl se spojit příjemné s užitečným –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ tedy rozdávání předvolebních dárečků s nenávistí k migrantům. A co jeho voliči závidí uprchlíkům nejvíc? Drahé mobily.

Kdo si hraje, nezlobí.Video: instagram/tomio.cz

A tak SPD slibuje, že kdo pošle fotku, jak hraje stranické pexeso, může vyhrát iPhone 15. Pokud se taktika osvědčí, může Okamura před sněmovními volbami přejít na „drahá SUV Ukrajinců“.

A co si o tom myslíte vy? Napište Tomiovi do komentářů.

Ptáme se ovcí, koho budou volit

„Kdybychom si dali po štamprli, možná by nás něco napadlo,“ mudruje v předvolebním klipu kandidát za Trikolóru ve Zlínském kraji. A celý videoklip vypadá, jako kdyby si jich předtím dal nejmíň dvacet. Mimochodem –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ píšu pouze kandidát, protože jeho jméno se ve videu neobjeví či nezazní ani jednou jedinkrát.

Bééé.Video: twitter/Posledniskaut

Nejdřív se kandidát ptá bači, koho bude volit. Dostane se mu následujících odpovědí: Jéminé a jejdamane. A pak se jde zeptat –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ počkejte si na to –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ovcí. Když začnete přemýšlet, jestli jste ještě na správné planetě, vyjde najevo pointa: Kdo není ovce, volí Trikolóru.

Šusťákovka v křoví

Někdejší hvězda hnutí ANO Petr Vokřál se rozhodl s voliči pořádně zacvičit, tentokrát v barvách Přísahy. Vzhledem k té devadesátkové šusťákovce může být rád, že šéf hnutí Šlachta je jen od policie a ne od módní policie. A vůbec, je to trochu slabotka ve srovnání se Songem jako Brno.

Ruce na prsa a jedem.Video: facebook/Petr Vokřál

Dobrý géčko, Borisi

Boris Šťastný ve víru kampaně do Senátu neví, kde mu hlava stojí. Přesto si mezi zasíláním sušenek do domovů důchodců najde čas i na to nejcennější –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ naši mládež. A má pro ni skvělou investiční radu: pracujte a budete si moci koupit auto, které v Praze nikde nezaparkujete!

Generace motor.Video: facebook/Motoristé sobě

Umělá inteligence lepší než Eva a Vašek

Robert Šlachta k sobě přetáhl polovinu pěveckého dua Eva a Vašek, které se do politických análů zapsalo nesmrtelným songem Úsvit pří-í-mé-é demogracie Tomia Okamury. Příležitost ale zatím nevyužil a předvolební song si nechal zpracovat umělou inteligencí.

I absolutní rým je rým.Video: instagram/robert_slachta

A protože i AI už ví, co mají Češi rádi, je to poctivý vesnický rock. Nutno ale říct, že i přes rýmy typu „mají –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ dávají“ nebo „stát –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ bojovat“ je to pořád lepší, než co skládá Tomáš Hnídek alias Ortel.

Zmatený senátor si plete strany

„Vašeho senátora Zdeňka Hrabu znám velice dobře,“ říká v předvolebním klipu senátor Jan Pirk. Zjevně ale ne tak dobře, aby si všiml, že Hraba ve svém obvodu kandiduje za konkurenční stranu. A jde tak proti Dominiku Haškovi, který stejně jako Pirk chce do Senátu v barvách TOP 09.

TOP 09 podporuje konkurenta TOP 09.Video: instagram/hraba_z

Po kritice Pirk nejdříve tvrdil, že v době, kdy podpořil Hrabu, o Haškově kandidatuře nevěděl. Poté se snažil ze situace diplomaticky vybruslit tvrzením, že podporuje oba dva najednou. Ale co naplat, jak Pirk říká ve videu: „Kandidáti, kteří kandidují proti Zdeňkovi, mohou naslibovat cokoli, ale za vaším současným senátorem je vidět, že region dobře zná!“

Paroubkův fekální vůz

Lidé Jiřího Paroubka v Moravskoslezském kraji míří s ukradenou značkou ČSSD vysoko. Nebo spíš hluboko? Přiznám se, že vytasit v kampani hovnocuc, to chce pořádnou odvahu.

Jiří Paroubek se neštítí.Video: facebook/ČSSD Česká suverenita sociální demokracie Moravskoslezský kraj

Už jste slyšeli předvolební díly Vlevo dole?

Kampaň ke krajským volbám je zatím až na výjimky stejně povrchní jako zájem voličů o vlastní hejtmany. Podcast Vlevo dole ale dal dohromady pět jmen, jejichž osudy se vyplatí v těchto volbách sledovat.

Krajské a senátní volby o víkendu proběhnou, ačkoli část regionů postižených povodněmi volá po odkladu. Politicky vydělat na tom mohou hejtmani, kteří si při zvládání přírodního neštěstí povedou dobře. Kdy politik v maskáčích a gumákách ještě pracuje a kdy už si dělá předvolební PR?

Doporučované