Hlavní obsah

Šťastný podcast: Z profesora motorkářem. Fiala se stébla chytá

Foto: Šťastné pondělí

Šťastný podcast o tom, že se Česko pomalu stává motoristickou velmocí.

Článek

Podaří se premiéru Fialovi utěšit daněmi zmítané voliče pragmatickým přesunem MotoGP do Brna? Kteří politici jsou síťovými oblíbenci nových scenáristek Šťastného pondělí? A proč zrovna Havlíček? Odpovídá Šťastný podcast v novém stálém složení Šídlo–Povolná–Lasák.

Podcast Seznam Zpráv vstupuje již do své třetí sezony. Vláda profesora Petra Fialy zase zahajuje svůj poslední školní rok, jak jsme detailně analyzovali v jubilejním 300. díle Šťastného pondělí. Jak si premiér užil svoje možná poslední léto ve funkci? Kromě toho, že celý srpen musel peskovat nečinného ministra Bartoše.

Pusťte si první Šťastné pondělí sezony!

„Ráda bych vám prozradila zajímavý fakt o rodině Fialů, kteří – a teď se podržte, vážení posluchači – porušili pravidlo. Já to nechápu, protože podle mě, když něco funguje, tak by se to nemělo měnit. A vyjeli místo do Chorvatska do Itálie,“ přináší šokující odhalení Tereza Povolná, nově jmenovaná vrchní moderátorka Šťastné audioshow.

Hlavní rešeršista Jindřich Šídlo doplňuje: „Premiér má svůj pořad Občanské interpelace na sociálních sítích, kde mu lidé kladou zásadní otázky, například jestli spí v obleku a do jaké země na světě by chtěl jet. Petr Fiala na to řekl, že už byl ve všech.“ „On všechno hrozně rozvádí, to na něm právě miluju. Položíte mu jednoduchou otázku, načež je naprosto jasné, že na to stačí rychle odpovědět nebo si z toho udělat srandu, ale on natočí pětiminutové video,“ komentuje komunikační strategii ODS Ondřej Lasák.

Orbán formule, Fiala motorky

Premiér se kromě změny dovolenkové destinace dopustil v létě ještě jednoho výstřelku. Svolal mimořádnou tiskovou konferenci, jen aby oznámil, že se MotoGP od příštího roku vrací do (jeho) Brna. „Tak jsem rád, že priority v posledním roce jeho vládnutí jsou teďka úplně jasné,“ hodnotí novinku Šídlo.

„Před krajskými volbami přesun oznámil a před sněmovními se to skutečně stane. Zasáhl dvě mouchy jednou ranou,“ odhaduje premiérův plán Povolná. „Mě to nepřekvapuje, minulý týden jsme tady řešili, jak SPD zařazuje turbo. Fiala teď platí motorky. Jsme nejvíc motoristická země na světě,“ myslí si Lasák.

Nové šťastné scenáristky

Ve druhé části satirické show se představily dvě nové scenáristky Šťastného pondělí, Brigita Zemen a Irena Sládečková, které do Seznam Zpráv přichází po odchodu Konstantina Sulimenka z týmu ŠP. „Možná ta jména znáte, protože dámy nejsou žádné začátečnice, ale velmi zkušené scenáristky, které v minulosti psaly skvělé pořady. Nejdříve Branky, body, kokoti a pak Kokoti na neděli,“ představuje nové členky principál Šídlo. Na obě kolegyně si podcasteři připravili zásadní otázky týkající se jejich životů a vlivu politiky na ně.

Foto: Renata Matějková, Seznam Zprávy

Zleva Irena Sládečková a Brigita Zemen, nové kolegyně-scenáristky v týmu Šťastného pondělí.

„Můj první kontakt s politikou je vlastně můj táta, který není politik, ale stejně jako Petr Fiala je z Brna, protože já jsem taky z Brna. U nás doma politika běžela nonstop, v podstatě každý večer zprávy na jedničce, v neděli se jenom přepínalo mezi debatními pořady. Když to všechno skončilo, přepnulo se na sport a tam se většinou jezdily motorky v neděli,“ popisuje Brigita Zemen. „Najděte si, posluchači, jak vypadala stará rádia, kde se dala naladit Svobodná Evropa. Můj první kontakt s politikou byl prostě kombajn,“ říká scenáristka Irena Sládečková.

Co se Brigitě líbí na instagramu Karla Upíra Havlíčka? A jaká byla pro Irenu první konfrontace se specifickou osobností Jindřicha Šídla během psacího procesu? Dozvíte se ve Šťastném podcastu.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Doporučované