Hlavní obsah

Šťastný podcast: Volby pro horší lidi rozhodnou AI migranti

Foto: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy

Šťastný podcast o srpnové vřavě, tedy rasistech z SPD a antidemokratech ze Slovenska.

Článek

Koho se zalekl Tomio Turbo Okamura? Připojíme už Bratislavu k ČR? A jak obstál principál Jindřich Šídlo v „regionálním“ vědomostním kvízu, který na něj nastražili Tereza Povolná s Ondřejem Lasákem? Dozvíte se ve Šťastném podcastu.

Šťastné audiodělníky v měsíci srpnu nebývale zaujala kritizovaná kampaň slabšího z opozičních hnutí. Členské základně SPD totiž přišlo jako výborný nápad na plakáty umístit umělou inteligencí vygenerovaného muže tmavé barvy pleti s krví potřísněným nožem. Místopředseda strany Radim Fiala poté v pudu sebezáchovy dokonce přišel do Seznam Zpráv, aby se Marii Bastlové pokusil vysvětlit, že se vůbec nejedná o projevení rasismu, nýbrž o nový styl takzvané turbokampaně. Jestli ve své argumentaci obstál, se můžete přesvědčit sami. Tříčlenný kvalifikovaný diskuzní panel si nicméně názor na základě dostupných informací rychle utvořil.

„SPD je čistě rasistická strana. Vždycky mě pobaví, jak členové hlásají, že nemůžou být rasisté, protože jejich předseda Okamura má částečně japonský původ, takže zažil v životě sám hodně ústrků. Já tomu věřím, protože děti jsou zlé. Nicméně to neznamená, že člověk s polovičním původem z Japonska, nemůže být rasista,“ konstatuje odborník Šídlo, na což Lasák přitakává: „To je stejný případ jako Daniela Kovářová. Ta zase hlásá, že je přece žena, tak si smí dovolit tvrdit všechno to, co tvrdí.“

Zběsilé čistky Šimkovičové

„Oni (SPD) jsou primárně samozřejmě protiromští. Jenom bych připomněl, že Míla Rozner, což je taková česká obdoba Martiny Šimkovičové, prohlásil tábor v Letech za pseudokoncentrák,“ pokračuje rasistolog Šídlo v analýze „turbokampaně“ tohoto soudem uznaného parlamentního fašistického hnutí před krajskými volbami.

Jméno slovenské ministryně kultury Martiny Šimkovičové (SNS) přišlo na přetřes i v další části epizody, kdy trio nabídlo redakční azyl slovenským kolegům z médií a kulturní sféry, kteří zažívají aktuálně skutečně nelehké časy. „U nás mají všichni slovenští satirici, umělci a novináři otevřeno. Samozřejmě ale máme tu kancelář taky nějak prostorově omezenou, takže…,“ klade na srdce sousedům známý empat Šídlo. „A jak nám vyměnili ty koberce všude, zdá se mi, že opticky se ta redakce ještě zvětšila, vejde se jich spoustu,“ upozorňuje na hlavní designovou novinku léta Tereza Povolná. „Na Slovensku mizí instituce tempem zhruba jedna za týden. Začalo to zrušením veřejnoprávních médií, teď je Národní divadlo bez šéfa.“

Vyřešíme tristní situaci sousední země její částečnou anexí? Jaký netradiční způsob lákání voličů zvolil liberecký hejtman Martin Půta? Stane se Karel Havlíček šéfem středních Čech? A jak si poradil Jindřich Šídlo s náročným kvízem o krajích ČR?

300. díl naživo

A na závěr zásadní sdělení: Start nové sezony ŠP je pokaždé událost, ale speciálnější než letos to ještě nikdy nebylo! Po letní pauze Jindřich Šídlo doslova přetéká energií a hned první zářijové pondělí vám naservíruje neuvěřitelný 300. díl své politicko-satirické humoriády. Jindřichův osobní i profesní milník s ním i jeho týmem můžete osobně oslavit hned 2. září v 18:30 ve smíchovském prostoru Radlická kulturní sportovna! Předprodej vstupenek začíná v pondělí 26. 8. ve 12:00. Počet míst je omezen na 150, tak neváhejte! Těšíme se.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Doporučované