Hlavní obsah

S Babišem do důchodu, nebo s Kupkou do vesmíru?

Foto: Šťastné pondělí

V letním vydání Šťastného podcastu dojde i na výlety na oběžnou dráhu. A též na výbuchy v Dukovanech.

aktualizováno •
Článek

„Šťastní podcasteři“ Šídlo, Povolná a Lasák hodnotí první polovinu prázdnin a kladou si spoustu otázek. Mimo jiné: Co by se odehrálo v hnutí ANO, kdyby Babiš po vzoru Bidena kvůli pokročilému věku ze dne na den odstoupil?

Joe Biden před týdnem učinil strategické rozhodnutí a rozhodl se neucházet o další prezidentský mandát. Šťastný panel se dopustil konspirace a pokusil se situaci přenést i do českého prostředí. „Já jenom upozorňuji na jednu věc. Andreji Babišovi bude v září 70 let. A to není málo, i když třeba v americké politice by spadal do juniorské kategorie. Při sněmovních volbách mu bude už 71, až skončí další volební období, bude mu 75, což není žádný věk, jak známo, ale může se stát, že si to rozmyslí… Bude chtít odpočívat a užívat si života a peněz,“ přemýšlí jednapadesátiletý Šídlo a vznáší dotaz, kdo by se po jejím zakladateli ujal vedení strany.

„Jen si to představte, kdyby v hnutí ANO na předsedu kandidoval více než jeden člověk. Museli by do sálu přidat nová tlačítka. Tohle neznají,“ taktizuje Šídlo. Kdo by se o roli šéfa mohl ucházet? Patrik Nacher? Klára Dostálová? „Upřímně bych si chtěla poslechnout kandidátský projev třeba Margity Balaštíkové. To by, myslím, skutečně stálo za to,“ fantazíruje Tereza Povolná.

Už jste slyšeli otázkový díl šťastnopondělní skupiny?

„Nevěřila bych, že tu větu kdy vyřknu, ale teď mě inspirovala Strana zelených. Konkrétně jejich koncept spolupředsednictví. Jen si představte, jak Václav Moravec v neděli ve studiu vítá spolupředsedkyni hnutí Alenu Schillerovou,“ uvažuje nad dělbou moci bývalé ministryně financí s Karlem Havlíčkem Povolná. „Inspirovala tě Strana zelených? To se jejich vedoucí marketingu teď zřejmě rozbrečel štěstím,“ směje se Ondřej Lasák.

Jaký osud moderátoři hnutí nakonec přiřkli? Kam se z pražského Chodova přesune centrála? Co mají společného Babiš a Tom Hanks? A proč europoslanci za ANO stále vylučují, že by komukoliv líbali prsteny? Dozvíte se v epizodě.

Češi si brzy podmaní vesmír

Moderátor Ondřej Lasák neskrýval nadšení z nového projektu Ministerstva dopravy „Vzhůru do vesmíru,“ který slibuje, že do kosmu vyšle astronauta Aleše Svobodu. „Jestli mohu něco doporučit? Pusťte si rozhovor s ministrem Kupkou u naší milé Marie Bastlové v Ptám se já. Je to úžasné. Já mám pocit, že jsme se fakt vrátili někam do doby studené války, protože největší motivací pro to, aby se naše země někam posunula, je vyslat občana do vesmíru.“

„Podle mě nakonec poletí Danuše Nerudová, protože jí to STAN nadělí výměnou za to, že ji nenominovali na eurokomisařku,“ tipuje výsledek české vesmírné mise Tereza Povolná.

Kterou pamětihodnost doporučuje k návštěvě zvířecí psycholog Jindřich Šídlo? Popáleninu kterého stupně utrpěla fanynka České Lípy Tereza Povolná na lýtku? Proč se z milovníka koček Ondřeje Lasáka v červenci stala takzvaná „bydlenka?“ A jaký je důvod absence Konstantina Sulimenka? Poslechněte si Šťastný podcast v přehrávači v samotném úvodu článku.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Doporučované