Hlavní obsah

Nový světový řád: cesta do otroctví? Pohled do nitra konspiračních teorií

Foto: Seznam Zprávy

V rámci spolupráce se soutěží Audiokniha roku přináší Seznam Zprávy letní seriál Nejznámější konspirační teorie.

Článek

Ve druhém dílu našeho letního audioseriálu o nejznámějších konspiračních teoriích, který připravujeme ve spolupráci s vydavatelstvím Supraphon, se podíváme na jednu obzvlášť hluboce zakořeněnou – o globálním spiknutí úzké vrstvy elit proti zbytku lidstva.

Nejznámější konspirační teorie - 2. díl

„Tajná snaha elit o ovládnutí lidstva a o zřízení světové totalitní diktatury kontrolující všechny aspekty života každého jednotlivce je velmi častou spekulací, která je připisována nejen iluminátům a svobodným zednářům, ale také jiným více či méně známým spolkům a mocenským klikám. V této souvislosti se nejčastěji zmiňuje klub Bilderberg,“ zaznívá mj. v druhé epizodě našeho seriálu, který vychází z audioknihy vydavatelství Supraphon.

Minulý díl seriálu: Tajná společenstva

Že vám teorie o světovládě, která má nastolit diktaturu světových elit na úkor vykořisťovaného a zotročeného zbytku populace, přijdou úsměvné? Může být, ale část veřejnosti, a to zdaleka ne zanedbatelná, jim je ochotna uvěřit, jak ostatně zdokumentovala různá sociologická šetření. Že z toho potom pramení různé mrzutosti, je také známo.

A tak vám nabízíme možnost seznámit se s těmi nejklasičtějšími spikleneckými teoriemi a připravit si argumentační výbavu pro jejich vyvracení, až příště natrefíte na některého z jejich zastánců, kterému se nemůžete (či nechcete) tak snadno vyhýbat, třeba příbuzného.

Celou epizodu si (pokud jste přihlášeni) můžete poslechnout v přehrávači v úvodu článku.

Foto: Seznam Zprávy

Nejznámější konspirační teorie – letní seriál SZ.

Letní seriál Seznam Zpráv vychází ze stejnojmenné audioknihy, kterou pro vydavatelství Supraphon připravil Alan Piskač a namluvil herec Pavel Rímský. Posluchačům populární formou předkládá na dvě desítky nejrozšířenějších konspiračních teorií, přibližuje okolnosti jejich vzniku a šíření, a umožňuje tak lépe pochopit, čemu všemu jsou lidé ochotni věřit.

Každou letní sobotu až do konce září předkládáme na našem webu jednu kapitolu.

Doporučované