Článek
Vystudovala ekonomii, pracovala jako daňová poradkyně v renomované poradenské firmě. Pak Lenka Požárová dostala nápad napsat sérii kuchařek, z nichž každá se bude věnovat jedné konkrétní surovině. První díl dýním. A to prý v době, kdy dýně skoro nikdo v Česku nejedl.
Za svou sérii dostala (jako první Češka) prestižní mezinárodní cenu Gourmand World Cookbook Award. Když si pro ni jela do Londýna, ještě nevěděla, že v tomhle městě bude později dva a půl roku žít.
Mezitím ještě Lenka Požárová stihla napsat cestopis, dva romány a další kuchařku. V Londýně pak pracovala mimo jiné i jako servírka, ale hlavně poznávala město a ochutnávala. Mimochodem, při mé pracovní návštěvě Londýna v roce 2018 jsme na jedné večeři byli i společně.
poslechněte si další epizody jednoho procenta
Od roku 2019 je zpátky v Česku. Město, které poznává a ochutnává, je paradoxně to, ve kterém se narodila. Zamilovala se do Brna a žije v něm napůl jako místní a napůl jako návštěvnice. A chystá další knížku, tentokrát založenou na jejích rozhovorech pro noviny a časopisy.
O tom všem jsme mluvili. A taky o tom, kde vidí smysl života, jaké má ráda lidi a proč si ve středním věku přestala barvit vlasy. A to ještě předtím, než se stříbrná stala pro ženy módním trendem.
Přeju příjemný poslech.
Jedno procento
Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za deset let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.
Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.
Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Který díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.