Hlavní obsah

Dobrovský & Šídlo: Musíme zklidnit bouři, ale nesmíme tím prohrát válku

Foto: Pavel Barbor, SZ

Hostem další epizody podcastu Dobrovský & Šídlo byl Róbert Vass, zakladatel a ředitel bezpečnostní konference Globsec Forum.

Článek

Hostem další epizody podcastu Dobrovský & Šídlo byl Róbert Vass, zakladatel a ředitel bezpečnostní konference Globsec Forum, jejíž 19. ročník se letos poprvé namísto Bratislavy konal v Praze.

Letošní ročník GLOBSEC se konal pod heslem „zklidnit bouři“, což zní jako ambiciózní úkol a ve světle událostí na Ukrajině, na kterou už dva a půl roku útočí Vladimir Putin, zní možná i trochu defétisticky: „Putin zahájil nejen frontální útok na suverénní stát, ale i na základní principy evropské bezpečnosti,“ říká Róbert Vass. „Bouře musí vyvrcholit, a teprve poté může přijít její deeskalace,“ dodává.

Jak může Západ v téhle chvílí postupovat? Co Róbert Vass myslí, když říká, že „uklidnění neznamená, že se vzdáme? A poučil se už Západ z „ukrajinské bouře“, aby se dokázal připravit na bouře další?

Poslechněte si další epizodu podcastu Dobrovský & Šídlo natáčenou tentokrát živě během Globsec Music Festu na pražské Štvanici.

Doporučované