Hlavní obsah

Angličtina pro nejmenší. Proč mluvit cizím jazykem už na batolata

Hlavní je hra a zábava. Při ní se děti nenásilnou formou učí anglicky.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pravidelný pořad pro mámy od mámy. V něm deník jedenáctiměsíční holčičky a ukázka kurzu angličtiny pro ty úplně nejmenší.

Článek

Eda nemluví. Ani nechodí. Přesto „chodí na angličtinu“.

S cizím jazykem totiž mohou děti začít už od tří měsíců. Učí se zábavnou formou a v hodině se neustále něco děje. Děti prolézají tunelem, hrají si s míčky, poznávají obrázky. A u toho všeho se naprosto přirozeně učí anglicky. A tak i když třeba česky ještě neřeknou víc než „máma“ a „táta“, na otázku „Where is the table?“ okamžitě ukážou na stůl.

„Přijímají ten jazyk přirozeně, otevírají se jim v mozku centra, která to přijetí jazyka umožňují velice snadno,“ vysvětluje Romana Zamrzlová z Helen Doron English.

To, že by se batolatům, která zatím neumí ani česky, oba jazyky pomíchaly, prý nehrozí. „Je pro ně naprosto přirozené, že se potkávají s češtinou i angličtinou. Plynule přecházejí z jednoho jazyka do druhého. Spojí si to,  že když přijdou na angličtinu, celou hodinu si hrajeme v angličtině,“ dodává Zamrzlová.

Budu upřímná. O angličtině pro miminka jsem si dopředu myslela své. Po absolvování této hodiny jsem ale „dětskou angličtinu“ zařadila mezi ty nejzajímavější kurzy, které jsme s Edou navštívily – a že jich za ten téměř rok, co pořad točíme, bylo.

Máte další tip, co podniknout s malými dětmi? Dejte mi vědět na Instagramu @mamablog_eda.tob.

Reklama

Doporučované