Hlavní obsah

Firma, která chtěla v Chrášťanech stavět kasina, žádá po obci odškodnění

Foto: Shutterstock.com

Starosta Chrášťan Pavel Hrdlička kasina původně prosazoval. Ilustrační snímek.

Společnost, která měla v obci Chrášťany začít stavět dvě velká kasina s hracími automaty a živou hudbou, žádá náhradu újmy, kterou jí obec údajně způsobila, když zrušila smlouvu. Obyvatelé rozhodli o zákazu kasin v referendu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Obyvatelé obce Chrášťany u Prahy v referendu zamítli plány na stavbu dvou kasin. Společnost CEC Praha, která stojí za sítí Star Casino, nyní požaduje podle starosty Chrášťan Pavla Hrdličky (Chrášťany pro život) náhradu újmy, kterou jí obec údajně způsobila, informuje iRozhlas.

„Na základě smlouvy, kterou s námi měli uzavřenou, zaplatili nějaké nájemné, projektové práce a realitní zprostředkování. Je to na částku 895 735 korun,“ upřesnil sumu Hrdlička.

Zastupitelstvo bude v pondělí řešit případné vyjednávání. „Zkusíme se domluvit na mimosoudním vyrovnání,“ sdělil Hrdlička. „Neříkám ale, že bychom se chtěli vyrovnat v této výši. Budeme určitě jednat i o nějakých jiných možnostech,“ dodal. Podle starosty původní smlouvy o spolupráci s firmami neobsahovaly konkrétní sankce pro případ, že by kasina v Chrášťanech nebyla.

Server iRozhlas.cz oslovil také firmu CEC Praha, ta do vydání článku na dotazy neodpověděla.

Související témata:

Doporučované