Hlavní obsah

V Divadle Bez zábradlí začalo rozloučení s hercem Karlem Heřmánkem

Foto: Profimedia.cz

Poslední rozloučení s Karlem Heřmánkem.

V Divadle Bez zábradlí začalo rozloučení s Karlem Heřmánkem. Se zesnulým hercem se může veřejnost přijít rozloučit do 17:00. První návštěvníci přišli zavzpomínat na jeho profesní a osobní život již před otevřením divadla.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Karel Heřmánek, který ztvárnil řadu výrazných filmových i divadelních rolí, tragicky zemřel 24. srpna ve věku 76 let. V motolském krematoriu se s ním 2. září v soukromí rozloučila rodina.

„Karle, díky za krásné chvíle na jevišti i ve filmech, přinesl jsi lidem mnoho štěstí,“ napsala do kondolenční knihy umístěné u vchodu do divadla v Paláci Adria Olga Černohorská.

V rámci akce nazvané Den s Karlem je divadlo vyzdobené plakáty a fotografiemi z Heřmánkových rolí. Mezi množstvím květin jsou i věnce od prezidenta Petra Pavla a jeho manželky Evy, České televize nebo Státního fondu kinematografie.

V hledišti dopoledne zasedly první desítky lidí, kteří sledují na plátně promítání ukázek z Heřmánkových slavných filmových rolí. Jeviště s množstvím artefaktů z jeho divadelních rolí je upravené do stylu legendární hry Milana Kundery Jakub a jeho pán s Jiřím Bartoškou a Heřmánkem v hlavních rolích.

Nekrolog

„Kdo může po smrti chtít víc než to, že žije dál. Karlu Heřmánkovi se to povedlo,“ píše o odkazu tragicky zesnulého herce publicista Petr Fischer. Karel Heřmánek v neděli spáchal sebevraždu.

Související témata:

Doporučované