Hlavní obsah

Rakušan a STAN stáhnou příspěvky o Agrofertu, s firmou se dohodli na smíru

Foto: btwcapture, Shutterstock.com

Holding Agrofert patří do svěřenských fondů bývalého premiéra Andreje Babiše. Ilustrační fotografie.

Společnost Agrofert a hnutí STAN ve společném prohlášení informovaly o smírném vyřešení sporu ohledně údajného odposlouchávání politiků ze strany holdingu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Hnutí STAN a jeho předseda Vít Rakušan odstraní z internetu příspěvky, které vyvolávaly dojem, že je odposlouchávala společnost Agrofert. O smírném vyřešení sporu informovaly AgrofertSTAN ve společném prohlášení. Výroky se podle jejich vyjádření ukázaly jako nepodložené. Rakušan společnost ze svěřenských fondů bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) zmínil v souvislosti s kauzou týkající se šifrovaných telefonů. Agrofert na něj a na hnutí podal žalobu, kterou se zabýval Městský soud v Praze.

„Vít Rakušan zveřejnil dne 24. září 2023 na svém profilu na sociální síti X a na webových stránkách hnutí STAN výroky na adresu společnosti Agrofert, a. s., kterými přinejmenším vyvolával dojem, že tato společnost jej a další členy hnutí STAN odposlouchávala. Společnost Agrofert, a. s., tato nařčení odmítla a podala z tohoto důvodu na Víta Rakušana a hnutí STAN žalobu na ochranu své pověsti,“ uvedly hnutí STAN a společnost Agrofert.

„Vzhledem k tomu, že tyto výroky se ukázaly jako nepodložené, dohodli se účastníci sporu na tom, že Vít Rakušan a hnutí STAN odstraní z webu článek a příspěvek obsahující napadené výroky,“ doplnily obě strany sporu.

Doporučované