Hlavní obsah

Čeští hasiči a záchranáři dorazili do Athén, budou pomáhat s požáry

Foto: x.com/hasici_cr

Čeští hasiči jsou součástí mezinárodní pomoci, kterou si Řecko vyžádalo.

V okolí Athén vypukl rozsáhlý lesní požár. Do Řecka proto na žádost tamních hasičů vyjeli čeští hasiči a záchranáři. Konvoj zhruba 75 hasičů a záchranářů, 31 technických vozidel s vybavením a devíti cisteren je už v Řecku.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Do Atén dnes v noci dorazil konvoj českých hasičů a záchranářů. Uvedl to mluvčí českých hasičů Martin Kavka. V okolí Athén v neděli vypukl rozsáhlý lesní požár, který se přiblížil k řecké metropoli. Skupina se během dne dozví, kde bude nasazena.

Konvoj zhruba 75 hasičů a záchranářů, 31 technických vozidel s vybavením a devíti cisteren vyjel z České republiky v úterý. Do Athén dorazil dnes kolem 2:30 středoevropského letního času.

Čeští hasiči jsou součástí mezinárodní pomoci, kterou si Řecko vyžádalo kvůli rozsáhlému požáru, který vypukl v okolí Athén v neděli. Požár se na začátku tohoto týdne přiblížil až k předměstí Athén a vyžádal si evakuaci desítek osad, obcí a dalších míst. Celá požární fronta měřila zhruba 30 kilometrů. Podle unijního systému Copernicus požár zničil území o rozměru 104 kilometrů čtverečních a vyžádal si nejméně jeden život.

Ve středu se podle řeckých úřadů situace zlepšila. V Attice, což je region v okolí Atén, však i dnes platí druhá nejvyšší výstraha před požáry.

Doporučované