Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Začíná platit noční zákaz vjezdu do části pražského Starého Města

Foto: Jan Polák

Dlouhá ulice v Praze, ilustrační fotografie.

Do oblasti v okolí Dlouhé ulice bude nadále smět dopravní obsluha a rezidenti. Cílem opatření je omezit hluk, který v noci ruší místní obyvatele.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pracovníci pražské Technické správy komunikací (TSK) ve středu dokončili dopravní značení, které zavádí zákaz vjezdu aut mimo dopravní obsluhy do Dlouhé ulice a jejího okolí mezi 22:00 a 06:00

Mluvčí Prahy 1 Karolína Šnejdarová sdělila ČTK, že opatření o zákazu vjezdu do Dlouhé ulice na Starém Městě a jejího okolí vstupuje ve středu v platnost.

Zákaz vjezdu se bude týkat oblasti mezi Dvořákovým nábřežím, Pařížskou ulicí, Staroměstským náměstím a Revoluční ulicí. Jeho cílem je omezit hluk z aut, který v noci ruší místní obyvatele. Na ten si dlouhodobě stěžují zejména obyvatelé Dlouhé ulice, kde se nachází velké množství nočních podniků.

„Omezení vjezdu do části Starého Města budeme v nočních hodinách řešit buď na oznámení, a to jak na tísňovou linku 156, tak hlídkám v terénu, samozřejmě budeme oblast kontrolovat i v rámci běžného výkonu služby. Žádné cíleně zaměřené kontroly ale neplánujeme,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Dodala, že strážníci také zkontrolují dopravní značky. „Již v minulosti se nám to několikrát vyplatilo. Naší prioritou v nočních hodinách i nadále zůstává veřejný pořádek,“ zakončila mluvčí.

Dopravní značení TSK rozmístila v ulicích Dlouhá, Králodvorská, Soukenická, Kozí, Pařížská, Břehová, Revoluční a Dvořákovo nábřeží. Noční zákaz vjezdu platí pro vozidla mimo dopravní obsluhu, do které spadají například rezidenti s trvalým pobytem v dané lokalitě či vozy taxi.

Doporučované