Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

V Česku se ochladí, tropy se mají vrátit o víkendu

Foto: aleks333, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Ráno ve čtvrtek a pátek teploty podle předpokladu Českého hydrometeorologického ústavu nepřekročí deset stupňů.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V nadcházejícím týdnu by si Česko mohlo na čas odpočinout od tropických teplot z minulých dní.

Nejchladněji bude ve středu a čtvrtek, kdy denní maxima nepřekročí 25 stupňů, a ráno ve čtvrtek a v pátek bude na mnoha místech i méně než deset stupňů. Ojediněle se objeví i přeháňky. O víkendu se ale opět vrátí vedro.

Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) a jeho informací na síti X.

V pondělí bude ještě teplo s průměrnými teplotami kolem 27 stupňů, na východě republiky může být až 33 stupňů Celsia. Během dne už ale bude přes Česko přecházet směrem k východu studená fronta, se kterou se postupně na většině území vyskytnou přeháňky, bouřky a lijáky.

„Za frontou se na našem území bude od západu po delší době výrazněji ochlazovat. Nejchladnějším obdobím bude prostředek týdne, kdy budou teploty v maximech vystupovat pouze do letních 25 stupňů,“ uvedli meteorologové.

Ráno ve čtvrtek a pátek podle jejich předpokladu teploty nepřekročí deset stupňů. „Především ve velkých městech, která v poslední době akumulovala sluneční svit, si konečně během nocí odpočineme,“ doplnili.

Od pátku se však bude opět oteplovat. V tento den meteorologové očekávají maximálně 24 až 28 stupňů a v sobotu a neděli ještě o zhruba tři stupně více. Na jihu Moravy může být koncem týdne až 35 stupňů.

Doporučované