Hlavní obsah

Na Tenerife zmizel britský mladík, pátrání trvá již sedm dní

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Do pátrání se od středy zapojily desítky policistů, záchranářů a hasičů se psy, drony a vrtulníky (ilustrační snímek).

Pátrání po devatenáctiletém Britovi Jayi Slaterovi pokračuje. Zmizel poté, co na Tenerife navštívil večerní noční klub. Poslední zprávu po sobě zanechal v pondělí ráno. Do pátrání se zapojily desítky policistů, drony i vrtulníky.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Na Tenerife pokračuje sedmým dnem pátrání po devatenáctiletém britském mladíkovi, který zmizel poté, co na španělském ostrově navštívil v neděli večer noční klub. Pátrací operace se soustřeďuje na odlehlý přírodní park Rural de Teno, kde se mladík naposledy nacházel, informoval dnes zpravodajský server BBC News.

O Britovi Jayi Slaterovi nejsou žádné zprávy od pondělního rána, kdy telefonoval se svou kamarádkou Lucy Lawovou. Řekl jí, že zmeškal autobus a rozhodl se vydat na zhruba desetihodinovou cestu do hotelu pěšky, ale ztratil se. Uvedl také, že potřebuje vodu a baterie jeho telefonu má poslední procento.

Mladík pobýval se dvěma přáteli v letovisku Playa de las Américas na jihu Tenerife, kam přijeli na hudební festival. Byly to jeho první prázdniny v cizině bez rodičů. Od kamarádů se ale v noci na pondělí oddělil. Do přírodního parku na severozápadě ostrova se nechal odvézt z nočního klubu dvěma muži, s nimiž se předtím seznámil a kteří tam měli pronajatou chatu.

Do pátrání se od středy zapojily desítky policistů, záchranářů a hasičů se psy, drony a vrtulníky. „Podle informací, které máme, nevylučujeme zatím žádnou z hypotéz,“ řekla agentuře Reuters mluvčí záchranných služeb. Dosavadní vyšetřování podle ní naznačuje, že mladík zmizel někde v divoké, zalesněné oblasti. Podle jednoho ze záchranářů, citovaného agenturou Reuters, před zmizením ve zprávě svému příbuznému napsal, že má zraněnou nohu.

Server BBC uvedl, že pátrací týmy dnes dopoledne mimo jiné prohledávaly malé přístřešky poblíž místa, kde byl naposledy lokalizován mladíkův telefon.

Související témata:

Doporučované