Hlavní obsah

Šance žije, ale remízou s Gruzií si Češi přiložili nůž na krk

Foto: Profimedia.cz

Patrik Schick střílí vyrovnávací branku, která udržela Česko ve hře o postup.

Česko ve svém druhém zápase ve skupině na fotbalovém mistrovství Evropy pouze remizovalo s Gruzií a výrazně si zkomplikovalo vyhlídky na postup do vyřazovacích bojů.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Houževnatí Gruzínci hráli s Českem vyrovnanou partii a hrozili zejména z rychlých protiútoků vedených jejich největší hvězdou Khvichou Kvaratskheliou. Ve 23. minutě sice rozjásal početné české publikum na Volksparkstadionu v Hamburku Adam Hložek, jenže VAR posléze odhalil, že cestou do sítě míč zavadil o Hložkovu ruku, a gól byl odvolán.

A aby toho nebylo málo, v nastaveném čase prvního poločasu zahrál rukou i smolař českého týmu obránce Robin Hranáč, bohužel pro český tým ve vlastním pokutovém území, a penaltu s přehledem proměnil gruzínský útočník Georges Mikautadze.

Ve druhém poločase Češi soupeře přitlačili před jeho branku, ale vyložené šance dlouho nepřicházely. Vyrovnání nakonec s velkým štěstím zajistil dorážkou hrudníkem český kanonýr Patrik Schick.

Územní převahu ve zbytku zápasu už Češi do žádných vyložených šancí přetavit nedokázali, naopak v samotném závěru přežili infarktovou chvilku, kdy se v brejku tří na jednoho řítili Gruzínci na branku gólmana Jindřicha Staňka, ale ve stoprocentní příležitosti selhali.

Remíza nechává Čechy ve hře o postup ze skupiny, ale ve středu musí bezpodmínečně porazit Turky.

Euro 2024 přehledně

Mistrovství Evropy ve fotbale probíhalo od 14. června do 14. července 2024 v Německu. Vítězem se stalo Španělsko, které ve finálovém utkání porazilo Anglii 2:1. Jaké jsou kompletní výsledky turnaje?

Doporučované