Hlavní obsah

Italská pobřežní stráž nalezla šest těl v oblasti, kde se převrátila loď

Foto: Sean Aidan Calderbank, Shutterstock.com

Ilustrační fotka.

Italská pobřežní stráž stále pátrá po migrantech, kteří jsou nezvěstní po požáru lodi. Hlídka ve středu objevila šest mrtvých těl.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Italská pobřežní stráž nalezla šest mrtvých těl v místech, kde pátrá po zhruba 60 migrantech. Uvádějí to dnes agentury AFP a AP. V oblasti, která se nachází zhruba 120 námořních mil od břehů Kalábrie, se převrátila loď. Podařilo se zachránit 12 lidí, kteří cestovali na palubě, jedna osoba ale později zemřela.

Podle přeživších plachetnice, na jejíž palubě bylo zhruba 75 lidí z Iráku, Sýrie či Afghánistánu, vyplula z Turecka. Plavidlo v noci na pondělí zachvátil požár a loď se převrátila. První pomoc poskytly obchodní lodě plující poblíž, které vzaly na palubu skupinu přeživších. Podle jejich svědectví na lodi cestovalo dalších 60 lidí, z nichž třetinu tvořily děti. O těch zatím nejsou žádné další zprávy.

Jelikož se oblast nachází v italské zóně námořních pátracích a záchranných operací (SAR), pátrají po pohřešovaných příslušníci italské pobřežní stráže. „Dosud bylo nalezeno šest těl,“ uvedla dnes pobřežní stráž s tím, že pátrání pokračuje.

Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) uvádí, že od začátku letošního roku ve Středozemním moři zemřelo či se pohřešuje 1018 migrantů. Jsou mezi nimi započítaní i migranti z plachetnice, která ztroskotala v noci na pondělí.

Doporučované