Hlavní obsah

V Čadu hořel muniční sklad. Granáty dopadaly na město, devět lidí zemřelo

Foto: Ukrajinský generální štáb

Jednoho obyvatele čadského hlavního města údajně zabil výbuch granátu. Ilustrační fotografie.

„Náš dům se otřásal, jako by na nás někdo střílel. Pak jsme viděli velký požár ve vojenském táboře, kouř a věci vybuchující ve vzduchu,“ řekl jeden z obyvatel čadského hlavního města agentuře Reuters.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Čadský ministr zahraničních věcí Koulamallah Abderaman uvedl, že požár ve vojenském muničním skladu v tamním hlavním městě N’Djamena vyvolal v úterý večer sérii výbuchů a podle svědků bylo devět lidí zabito a bezmála pět desítek dalších zraněno.

Jeden z obyvatel čtvrti poblíž skladu pro agenturu Reuters uvedl, že na ulici viděl tři zraněné, z nichž dva byli na motocyklech převezeni do nemocnice. Média zveřejnila snímky vystřelených dělostřeleckých granátů, které dopadly do domů lidí. Jiný obyvatel uvedl, že jeho soused, majitel obchodu, byl zabit poté, co ho zasáhl granát.

„Hlasité výbuchy nás probudily,“ řekl agentuře Reuters Moustapha Adoum Mahamat. „Náš dům se otřásal, jako by na nás někdo střílel. Pak jsme viděli velký požár ve vojenském táboře, kouř a věci vybuchující ve vzduchu,“ dodal. „Viděli jsme, jak nad námi létá dělostřelectvo.“

Požár vypukl jen několik kilometrů od hlavního čadského mezinárodního letiště, které podle úřadů nebylo zasaženo.

Doporučované