Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Češi v prvním zápase na Euru podlehli Portugalcům 1:2

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Největší hvězda zápasu, portugalský veterán Cristiano Ronaldo.

Favorizovaní Portugalci měli od začátku navrch. Češi se přesto dokázali dostat z první velké šance do vedení pohledným gólem, nakonec jim ale štěstí nepřálo.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V prvním poločase se Češi v zásadě jen bránili ve vlastní polovině. Portugalci tlačili, měli však problém s koncovkou. Dvěma velkými šancemi se blýskl Ronaldo, vždy ale narazil na výborného brankáře Staňka.

Portugalci měli převahu i na začátku druhé půle, postupně se nicméně zápas zdramatizoval. Po 60. minutě český tým střídal, místo Jana KuchtyPatrika Schicka, který si krátce předtím vykoledoval žlutou kartu, nastoupili Ondřej LingrMojmír Chytil.

Krátce nato Češi z prakticky první vážné šance vsítili branku. Po dvou centrech se míč po příklepu dostal k Lukášovi Provodovi, který pěknou technickou střelou překonal brankáře Costu.

Euro 2024

Již 17. mistrovství Evropy ve fotbale probíhá od 14. června do 14. července 2024 v Německu. Euro můžete sledovat také na Sport.cz.

Vedení však česká reprezentace udržela jen krátce. Po dvojnásobném portugalském střídání soupeř podle očekávání znovu přitlačil. Vyrovnat se Portugalcům nakonec podařilo po vlastním gólu Čechů, když brankář Staněk po centru a hlavičce vyrazil míč do nohy obránce Robina Hranáče.

V 79. minutě český tým znovu střídal, na hřiště přišli Petr ŠevčíkAntonín Barák. Tři minuty před vypršením normální hrací doby skórovali Portugalci, následně se ale ve videu ukázalo, že hlavičkující Ronaldo byl v ofsajdu.

Remízu Češi do konce utkání přesto neudrželi. V nastaveném čase Portugalec Pedro Neto zblízka po zákroku Hranáče pohodlně prostřelil českého brankáře.

Doporučované