Hlavní obsah

Hvězdný Mbappé si přerazil nos. Fotbaloví fanoušci mu posílají tipy, co s tím

Foto: Emin Sansar / Anadolu, Profimedia.cz

Kylian Mbappé po střetu s rakouským stoperem. Ze souboje si odnesl zlomený nos.

Kapitán francouzského týmu si úvodním utkání s Rakouskem zlomil nos. Pokud bude pokračovat v turnaji, tak jen se speciální maskou. Sám hráč se už na síti X domáhal rad od fanoušků, jaká by mu nejvíce slušela.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Francie vstoupila úspěšně do evropského šampionátu vítězstvím nad Rakouskem 1:0. Většinu francouzských fanoušků však zajímalo, co je s jejich největší hvězdou a kapitánem týmu.

Pětadvacetiletý Kylian Mbappé narazil čtyři minuty před koncem základní hrací doby ve výskoku hlavou do ramene rakouského stopera Kevina Dansa. V okamžiku měl obličej i dres od krve, která mu tekla z nosu. Následné vyšetření potvrdilo, že ho má zlomený.

Vedení francouzské výpravy později v tiskové zprávě uvedlo, že pro Mbappého bude vyrobena speciální maska, která by mu mohla umožnit znovu hrát. Zatím není jasné, jestli to bude už v pátečním utkání proti Nizozemsku v Lipsku, shrnuje ČTK.

Kylian Mbappé se mezitím na sociální síti X svých více než 14 milionů sledujících zeptal, co by mu nejvíc slušelo. „Nějaké nápady na masky?“ stojí v příspěvku s emotikony.

Fanoušci pod příspěvkem okamžitě začali posílat své návrhy.

+5

V roce 2017, když hrál Kylian Mbappé za francouzský tým Paris Saint-Germain, dostal od spoluhráče Thiaga Silvy jako dárek velkou masku Donatella ze seriálu Želvy Ninja.

Mbappé na videu z roku 2017 v masce Donatella ze seriálu Želvy Ninja.Video: twitter/layvinkurzawa

Doporučované