Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Šestnáctiletý Španěl Lamine Yamal je historicky nejmladším fotbalistou na ME

Foto: Shutterstock.com

Lamine Yamal se stal nejmladším hráčem na mistrovství Evropy.

Hráči Barcelony Lamine Yamalovi bude 13. července, den před finále, 17 let. Nejmladší hráč na mistrovství Evropy už po prvním zápase dokazuje, že si místo na mistrovství rozhodně zaslouží.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Lamine Yamal, hvězda Barcelony, se stal nejmladším hráčem na mistrovství Evropy v sobotním zápase mezi Španělskem a Chorvatskem. Úspěšně se podílel na výhře Španělska 3:0. Talentovaný útočník, celým jménem Lamine Yamal Nasraoui Ebana, se protancovával chorvatskou obranou a pomohl své zemi v úvodním zápase Eura 2024 udělat skutečně dojem, píše BBC.

V zápase hrál například proti 38letému Lukovi Modričovi z Realu Madrid, kterému bylo 21 let, když se Yamal narodil, a který získal svůj druhý chorvatský ligový titul a za Chorvatsko nastoupil ve 14 zápasech.

Yamal hrál za Barcelonu už 51krát a střelil sedm gólů. „Dokáže věci, které si zatím nedokážeme představit,“ říká Ivan Carrasco, který ho trénoval v juniorském věku.

Yamalův talent nezůstal bez povšimnutí ani Lionela Messiho, hráče, s nímž se ho mnozí odvažují srovnávat. Messi se zmínil o Yamalovi, když byl dotázán na hráče, již budou v příštích letech bojovat o Zlatý míč. Sám Yamal je ale realistický. „Nikdy nebude nikdo jako Messi,“ odpověděl na srovnávání s barcelonskou legendou.

Doporučované