Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

„Dělám pokroky,“ říká princezna Kate o léčbě a chystá se na veřejnost

Foto: Twitter @KensingtonRoyal

„Těším se, že se o víkendu se svou rodinou zúčastním přehlídky,“ zmiňuje se o své první plánované veřejné akci princezna Kate.

Kate, princezna z Walesu, se poprvé od března, kdy oznámila, že jí byla diagnostikována rakovina, podělila o aktuální informace o svém zdravotním stavu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

„Dělám pokroky, ale jak každý, kdo prochází chemoterapií, ví, jsou dobré a špatné dny,“ uvedla v pátek princezna Kate v písemné zprávě, kterou sdílel Kensingtonský palác. „V těch špatných dnech se cítíte slabí, unavení a musíte se poddat odpočinku svého těla. Ale v těch dobrých dnech, kdy se cítíte silnější, chcete z pocitu pohody vytěžit maximum.“

Princezna Kate, manželka britského prince Williama, dále uvedla, že bude v léčbě pokračovat „ještě několik měsíců“, a dodala, že se připojí ke své rodině na každoroční vojenské přehlídce ku příležitosti oslav narozenin vládnoucího monarchy Karla III. Ta se koná už v sobotu. Od prosince to tak bude poprvé, kdy se objeví na veřejnosti, píše server Huffpost.

„Těším se, že se o víkendu se svou rodinou zúčastním přehlídky, a doufám, že se během léta připojím k několika dalším veřejným akcím, ale stejně tak vím, že ještě nejsem z nejhoršího venku,“ uvedla. „Učím se být trpělivá, zejména v případě nejistoty. Beru každý den tak, jak přichází, naslouchám svému tělu a dopřávám si tolik potřebný čas na uzdravení.“

Další informace o královské rodině:

Poděkovala také svým fanouškům a podporovatelům za oporu, kterou jí a její rodině poskytli v tak těžké životní chvíli.

„Opravdu to pro mě a Williama znamenalo obrovský rozdíl a pomohlo nám to oběma překonat těžší chvíle,“ řekla. Na závěr svého vzkazu dodala, že „moc vám děkuji za vaše neustálé pochopení a všem, kteří se se mnou tak statečně podělili o své příběhy“.

Spekulace o zdravotním stavu princezny se objevily jen několik týdnů po Vánocích, v polovině ledna, kdy byla Kate hospitalizována kvůli něčemu, co palác tehdy popsal jako „plánovanou operaci břicha“. Po téměř dvoutýdenním pobytu v nemocnici, který následoval po operaci, si Kate nadále brala volno od královských veřejných povinností, aby se zotavila, připomíná list New York Times.

V březnu, uprostřed čím dál tím více rostoucích spekulací o jejím zdravotním stavu a nepřítomnosti na veřejnosti, Kate v předem nahraném videozprávě oznámila, že jí byla diagnostikována rakovina, píše ABC News.

Doporučované