Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Policie v centru Prahy zadržela cizince podezřelého z vraždy dívky v Německu

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Policie v Praze zadržela Moldavana podezřelého z vraždy devítileté dívky v Německu. Dívka se ztratila 3. června cestou do školy, její tělo bylo nalezeno v lese u Döbelnu. Podezřelý by měl být expřítel matky dívky.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Policie v pátek v centru Prahy zadržela cizince, který je podezřelý z násilného trestného činu v Německu. Policie o tom informovala na síti X. Policie následně na dotaz ČTK potvrdila, že jde o Moldavana, po kterém policie v několika evropských zemích pátrala kvůli podezření z vraždy devítileté dívky v Sasku.

Devítiletá dívka původem z Ukrajiny se ztratila 3. června cestou do školy. Po více než týdenním pátrání se v úterý našlo její tělo v lese u saského města Döbeln, které leží nedaleko Drážďan. Vyšetřovatelé uvedli, že se stala obětí trestného činu, nebyla ale sexuálně zneužita.

Agentura DPA v pátek napsala, že se vyšetřování soustředí na nejbližší okolí dívky, včetně rodiny, známých a přátel. Podle Bildu je hlavním podezřelým expřítel dívčiny matky, kterého v den zmizení poblíž zachytila bezpečnostní kamera. Jeho mobilní telefon se prý přihlásil do sítě právě ve městě Döbeln a navíc v den zmizení muž kolem 9:40 napsal zprávu matce dívky a chtěl, aby mu rychle odpověděla.

Doporučované