Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Požár budovy v Kuvajtu zabil nejméně 41 dělníků

Foto: Shutterstock.com

V malé monarchii nacházejí obživu desetitisíce zahraničních dělníků. Muž na snímku pochází z Indie. Ilustrační fotografie.

Požár budovy pro dělníky v Mangafu na jihu Kuvajtu zabil nejméně 41 lidí. Místopředseda vlády šejk Fahad obvinil majitele nemovitostí z porušování předpisů – zásadní roli v počtu úmrtí hrála přelidněnost budovy.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Při požáru, který ve středu brzy ráno zachvátil budovu pro dělníky ve městě Mangaf na jihu Kuvajtu zahynulo nejméně 41 lidí. Desítky dalších jsou zraněny. Místopředseda vlády obvinil majitele nemovitostí z porušování předpisů a chamtivosti a uvedl, že tyto faktory přispěly k incidentu, píše agentura Reuters.

„Bohužel k těmto záležitostem vede chamtivost majitelů nemovitostí,“ řekl místopředseda vlády země šejk Fahad Jusuf Saud Al-Sabah, který rovněž řídí ministerstva vnitra a obrany.

„Budova, ve které došlo k požáru, sloužila k ubytování dělníků a nacházelo se v ní velké množství pracovníků. Desítky lidí se podařilo zachránit, ale bohužel došlo k mnoha úmrtím v důsledku nadýchání se kouře z požáru,“ uvedl vysoký policejní velitel pro státní televizi.

Podle něj je právě přelidněnost prostoru hlavním důvodem tragédie. Proč požár vypukl, vyšetřuje policie.

Související témata:

Doporučované