Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Komárkův Allwyn zvýšil za první kvartál zisk o tři procenta

Foto: Seznam Zprávy, Allwyn

Logo firmy.

Společnost Allwyn International, která provozuje loterie v Česku a v dalších zemích, hospodařila v prvním čtvrtletí s upraveným hrubým provozním ziskem (EBITDA) 357,8 mil. eur (8,8 mld. Kč), což je meziroční nárůst o tři procenta.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Čisté tržby Allwyn International se zvýšily o 16 procent na 940,9 milionu eur. Firma to v pátek uvedla ve své výsledkové zprávě. Údaje jsou předběžné a neauditované.

Celkové tržby se zvýšily o 28 procent na téměř 2,11 miliardy eur. Zahrnují už kompletní příspěvek podnikání v Británii, které Allwyn konsolidoval v únoru loňského roku. Loňské první čtvrtletí tedy přínos podnikání v Británii odráželo jen částečně. Bez tohoto segmentu a bez společnosti Allwyn LS Group, konsolidované od března 2023, celkové výnosy meziročně vzrostly o tři procenta.

V loňském prvním čtvrtletí firma dokončila akvizici britského podniku Camelot UK, který byl až do letošního 31. ledna provozovatelem britské Národní loterie, a rovněž akvizici společnosti Allwyn LS Group, dříve označované jako Camelot LS Group. Ta je provozovatelem loterie v americkém státě Illinois.

„S radostí mohu oznámit, že rok 2024 začal dobře, v prvním čtvrtletí jsme dosáhli solidního provozního i finančního výkonu, a to za podpory neustálého zaměření na naše růstové strategie,“ uvedl ke čtvrtletním výsledkům generální ředitel společnosti Allwyn International Robert Chvátal.

Společnost Allwyn UK zahájila provoz britské Národní loterie na základě nové licence k datu 1. února 2024. Akvizice mají významný dopad na konsolidované ukazatele skupiny a na srovnání výsledků s předchozími obdobími. Rozdíly mezi obchodními modely získaných podniků a stávajícími aktivitami a mezi předchozími a současnými licencemi pro britskou Národní loterii vedou i k tomu, že ziskové marže nejsou mezi obdobími přímo srovnatelné.

Allwyn, který se dříve jmenoval Sazka Entertainment, provozuje loterie v Česku, Itálii, Rakousku, Řecku a na Kypru. Firma patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, jednoho z nejbohatších lidí v České republice. KKCG se zaměřuje hlavně na podnikání v zábavě, ale také na ropu a plyn, informační technologie a reality.

Podívejte se: Seznam Zprávy sestavily žebříček 100 nejhodnotnějších českých firem. Kliknutím na řádek v tabulce nebo na interaktivní grafiku je možné zjistit další podrobnosti o umístěné společnosti.

Související témata:

Doporučované