Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

David Beckham má zlepšit pošramocenou pověst charitativní nadace Karla III.

Foto: Profimedia.cz

Britský král Karel III. a David Beckham.

Bývalý kapitán anglického fotbalového družstva David Beckham se stane ambasadorem charitativní nadace britského krále Karla III. Má vylepšit její pošramocenou pověst.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Král Karel III. se obrátil k hvězdě britského fotbalu Davidu Beckhamovi, aby mu pomohla obnovit jeho hlavní charitativní nadace, informuje zpravodajský server The Guardian. Bývalý fotbalista se stane velvyslancem Královy nadace, dříve Princovy nadace, aby pomohl propagovat její činnost.

Beckham se minulý měsíc setkal s panovníkem v jeho sídle Highgrove v hrabství Gloucestershire. Devětačtyřicetiletý Beckham uvedl, že se těší na to, že bude moci prozkoumat jejich společný zájem o venkovské dovednosti, přírodu a britský venkov.

„Protože jsem si zamiloval venkov, je mým osobním posláním také dozvědět se více o venkovských dovednostech, které jsou pro práci nadace tak důležité. Bylo inspirující slyšet od krále o práci nadace Jeho Veličenstva během mé nedávné návštěvy zahrad Highgrove - a porovnat včelařské tipy,“ řekl později Beckham.

„Zvláště se těším na podporu vzdělávacích programů nadace a jejího úsilí o zajištění lepšího přístupu mladých lidí k přírodě,“ cituje server BBC News Davida Beckhama.

Králova nadace, která nabízí vzdělávací programy až pro 15 000 lidí ročně s cílem vytvořit udržitelné komunity, byla negativně vnímána po zprávách o „penězích za přístup“ a obvinění, že tehdejší výkonný ředitel Michael Fawcett nabídl saúdskému miliardáři Mahfúzovi Mareji Mubarakovi bin Mahfúzovi výměnou za dary rytířský titul a britské občanství.

Clarence House tehdy uvedl, že princ z Walesu o těchto obviněních „nic nevěděl“ a Mahfúz jakékoliv pochybení popřel. Charita zahájila v roce 2021 vyšetřování a v roce 2022 tvrzení vyšetřovala také metropolitní policie, která vloni uvedla, že nepodnikne žádné další kroky.

Beckham na nadaci nepřispěje, ale využije svůj čas a popularitu k propagaci její práce. Stane se tak dalším ze slavných ambasadorů nadace.

Doporučované