Hlavní obsah

Šťastné pondělí: V Česku bude další MS v hokeji. Na přání prezidenta Pavla

Šťastné pondělí o znuděném prezidentovi.Video: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy, ČTK, Youtube.com, Shutterstock.com

Posledních několik měsíců zažíval prezident Pavel smutné období. Jednání o důchodové reformě zkolabovalo, o euru se s ním taky nikdo nechce bavit a žádné ústavní soudce teď jmenovat nemá. Nyní je ale vše jinak.

Článek

Kdo se díval pozorně, musel to zaznamenat od loňské inaugurace už mnohokrát: Petra Pavla jeho práce moc nebavila. Jeho přání být prezidentem sjednotitelem vzalo zasvé po první schůzi s vládou a opozicí v jedné místnosti a jeho veřejné apely byly některými politiky i komentátory zesměšňovány.

Jistě, možná mu zbyly aspoň cesty do zahraničí a jmenování generálů na Vítkově, ale rozhodně to nebylo dost na to, aby přehodnotil svá slova o tom, že do voleb v roce 2028 možná vůbec nepůjde.

Což by pro širokou koalici Petra Fialy rozhodně nebyla dobrá zpráva.

Pokud Pavel opravdu v roce 2028 odejde z úřadu, zmizí z Hradu jejich nejbližší spojenec, který jim může pomoci, až budou za rok zase v opozici. A místo něj může přijít třeba někdo, koho se celá koalice po zkušenostech z několika posledních měsíců upřímně děsí.
Jindřich Šídlo ve Šťastném pondělí

Právě teď se ale možná našlo řešení. Při sledování celého hokejového mistrovství světa a především finále šampionátu byl Pavel opět tím nadšeným a energickým chlapíkem, jakého si pamatujeme z kampaně. A když mluvil ke zlatému týmu těsně po zápase se Švýcary, viditelně se rozplýval.

Právě toho chce Fiala a spol. využít: Prezidenta udržíme v úřadu jen tehdy, když mu slíbíme domácí mistrovství i na druhé volební období.

Jaké důsledky to bude mít pro českou politiku? Proč se Petr Pavel chtěl předminulý týden přidat k cizinecké legii a kdo mu to překazil? A kdy budeme mít reálnou šanci na další šampionát? To vše se dozvíte od Jindřicha Šídla v satirickém pořadu Šťastné pondělí.

PŘEČTĚTE SI ŠŤASTNÉ SLOVO:

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

V úterý posíláme satirický newsletter Jindřicha Šídla a jeho týmu. Glosy o aktuálním politickém dění i zákulisní „šeptandu“ nejen o Šťastném pondělí. Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, XinstagramuSeznam Médiu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Doporučované