Hlavní obsah

Nefoťte si medvěda v depresích, varuje floridská policie

Foto: Walton Co. Sheriff, platforma X, Seznam Zprávy

Okresní šerif říká, že medvěd u dálnice v Santa Rosa Beach „zjevně nemá náladu na fotky“.

U floridské dálnice seděl medvěd „v depresích“. Policie a strážci varují obyvatele Floridy před medvědy černými. Lidé by se k nim neměli přibližovat a už vůbec ne se s nimi fotografovat.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Policie amerického státu Florida nabádá obyvatele, aby se nefotili s „deprimovaným“ medvědem černým, který se mrzutě potuluje u silnice, informuje server The Guardian.

Nešťastně vypadající medvěd se začátkem týdne usídlil na severní straně dálnice 98 v Santa Rosa Beach. Podle příspěvku kanceláře šerifa okresu Walton na platformě X a na facebooku rychle přitáhl nechtěnou pozornost projíždějících řidičů.

„Přihlížející se snažili s medvědem pořídit selfie a on zjevně neměl na fotky náladu. Medvěd vykazoval známky silného stresu,“ stojí v příspěvku.

Příspěvek dále upozorňuje na to, že by se lidé k medvědům neměli za žádných okolností přibližovat. K těm, kteří jeví známky agrese, už vůbec ne. Floridská komise pro ochranu ryb a divoké zvěře (FWC) odhaduje, že se na území Floridy ve volné přírodě pohybuje přes čtyři tisíce medvědů černých.

Strážci z FWC byli vyzváni k vyšetřování poté, co úřad šerifa ve Waltonu nahlásil davy přihlížejících, kteří se zastavovali, aby si vyfotili medvěda. Ten seděl u dálnice vedle telegrafního sloupu a vypadal, jako kdyby byl v depresích.

Mluvčí FWC v prohlášení uvedl, že na základě snímků, které lidé pořídili, medvěd nevypadal, že by byl zraněný. Než policisté a biologové s FWC dorazili na místo, medvěd odešel do přilehlého lesa.

Medvědi černí jsou v mnoha oblastech Floridy běžným jevem, zejména na jaře a v létě, kdy mláďata začínají opouštět domovská teritoria svých matek a hledají nová stanoviště.

Obvykle se medvědi pohybují sami. „Pokud medvěda uvidíte, dejte mu prostor, nesnažte se k němu přiblížit a nikdy ho nekrmte,“ uvedl mluvčí FWC a poukázal na poradenskou webovou stránku bearwise.org.

Související témata:

Doporučované